GRCRTools

Lajos74

Member
2023.12.31-én végleg megszünik a GRCRTools & Statistics for Grepolis

Alábbi bejegyzés a megszűnésről:

IDEJE ELBÚCSÚZNI
A GRCRT-t szenvedéllyel hozták létre és fejlesztették. A játékosok, a játékosok számára, és fennállásának 13 éve alatt a rendszeres felhasználók meglehetősen nagy közösségét gyűjtötte maga köré: jelenleg körülbelül havi 10 000-et (a csúcson még 21 000-et is) a világ 126 országából.

Sajnos a kemény igazság az, hogy a szenvedély önmagában nem elég. Amikor néhány éve felhagytunk a hirdetések megjelenítésével, adományozási modellre váltottunk. A GRCRT ezért kizárólag az Ön nagylelkűségére és jóindulatára támaszkodott. Az Ön hozzájárulása volt az, ami fenntartotta a szerverek működését, lehetővé téve számunkra, hogy olyan eszközöket biztosítsunk, amelyek nélkül sokan el sem tudnátok képzelni a játékot. Az utóbbi időben azonban lehetetlenné vált figyelmen kívül hagyni a pénzügyi korlátok valóságát. Évről évre csökkent az adományok összege, gyakran nem volt elegendő, így saját zsebből kellett hozzájárulnunk. Ebben az évben ez a segély drámaian csökkent, és az infrastruktúra fenntartásához szükséges 2040 euró mintegy 55%-át fedezi. Sajnos már nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen magas költségeket vállaljunk, ezért szomorúan jelentjük be, hogy ez év végén a GRCRT projekt teljes egészében lezárul. Egyértelműen.

Mit jelent ez a lezárás a gyakorlatban? A GRCRT nem csak egy szkript: statisztika, tevékenységfigyelő, a jelentés képváltozata (megosztáshoz, ahol a szabványos jelentés nem működik) és grafikus elemek a konvertált jelentéseken. És mivel a játékosok a világ minden szegletéből érkeznek, a GRCRT-nek egyformán (gyorsan) elérhetőnek kell lennie mindegyikük számára, függetlenül a helytől (még az Antarktiszról is vannak játékosaink). E funkciók megfelelő működésének biztosításához megfelelő infrastruktúra szükséges:

az adatok gyors olvasásához/írásához egy nagy teljesítményű dedikált szervert használunk SSD-meghajtókkal
A jelentések és statisztikák meghibásodás esetén történő biztonsága érdekében egy második szerverünk van biztonsági mentésekkel
a CDN nevű szolgáltatás felelős az adatok gyors eléréséért a világ bármely pontjáról
Ez egy rendkívül nehéz döntés, és nehéz elfogadni azt, hogy - annyi év után - egy olyan projekttől, amely sokunk számára nélkülözhetetlen és a játék szerves részévé vált.
Mindenkinek, aki részese volt ennek a több éves utazásnak, szeretnénk kifejezni legmélyebb hálánkat és elismerésünket. Az Ön támogatása, akár pénzügyi hozzájárulással, hibajelentésekkel, akár egyszerűen csak közös játékkal vagy beszélgetéssel, mérhetetlen változást hozott.


Külön szeretnénk azonban köszönetet mondani a 17 legelkötelezettebb felhasználóból álló csoportnak, akik rendszeresen, havonta (és néhányan gyakrabban) támogattak bennünket. Elnézést kérünk, ha a GDPR miatt nem hozzuk nyilvánosságra az Ön nevét.
Köszönjük, hogy ennyi éven át velünk voltatok.
Köszönjük, hogy támogat minket.
Sajnáljuk, hogy elválnak útjaink.
Búcsú....

Potusek
anpu

ps Ha valaki szeretné átvenni és folytatni a GRCRT-t, és szeretné visszavásárolni az oldalt, a domaint és a szolgáltatásokat, forduljon hozzánk bizalommal: potusek@grcrt.net
 
Fent